Dr. Marcil
Tel +32.68.445068
Gsm +32.475.440794
Ronse/Renaix +32.55.233595
Vloesberg/Flobecq +32.68.445068
info@dr-marcil.be - www.dr-marcil.be
info@dr-marcil.com - www.dr-marcil.com

CONSULTATIE UREN (altijd op afspraak) :


AZ GLORIEUX
Glorieuxlaan 55 - 9600 RONSE
055/233595
woensdag : 15u-18u
vrijdag : 15u-18u

PRIVE CONSULTATIE
Place n�4 - 7880 VLOESBERG
068/445068 - 0475/440794

U kan een afpsraak maken elke avond na 19u en op woensdag en vrijdag van 8u tot 21u
maandag : 13u-19u
zaterdag : 9u-18u
OPERATIEDAGEN: maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag


Gecreëerd door
my-websitebuilder.com

Figuurcorrectie: Borstplastie

Deze ingreep laat toe om de hoogte en eventueel het volume van de borsten aan te passen. Informatie betreffende de ingreep: De ingreep (correctie van een verzakking en/of vermindering van het volume) wordt ideaal uitgevoerd wanneer het volume van de borsten stabiel is. Een eventuele asymmetrie kan door deze ingreep gecorrigeerd worden. De omvang van de reductie en de vorm van de borsten zullen besproken worden tijdens de pre-operatieve consultaties en worden aan uw keuze overgelaten. Een borstplastie heeft geen stereotype resultaat, maar corrigeert en modeleert de borst volgens de vraag van de pati�nte en de heelkundige mogelijkheden (heelkundige technieken, huidtextuur, de aanwezigheid van stria's, de souplesse van de borst, cystische klier, vastheid van de borst, noodzaak om de mogelijkheid tot borstvoeding te behouden, enz.) Zwangerschap: Om het risico tot kelo�de littekens en een modificatie van het borstvolume na de ingreep te verminderen, is deze enkel uitvoerbaar:

  • als u niet zwanger bent en gedurende 6 maand geen zwangerschap voorziet;
  • ten minste 2 maand na een bevalling of na het einde van de borstvoeding.
Het is gepast om 6 maand te wachten na de ingreep om een zwangerschap te voorzien (groot risico op kelo�d littekens). Als een borstpalstie buiten deze voorwaarden wordt uitgevoerd, kan een ongewenst resultaat heelkundige correcties noodzakelijke maken om de littekens of het volume bij te werken. De heelkundige techniek: We gebruiken de techniek van 'het korte verticale litteken' ook van Lejour genoemd. Deze verminderd aanzienlijk de littekens. De aangebrachte littekens zijn:
  • circulair rond de areola (waarvan de diameter indien nodig kan verminderd worden)
  • verticaal sub-areolair tot aan de sub-mammaire groef.
De horizontale littekens onder de borsten bestaa niet meer, behalve indien de correctie van de verzakking of het volume zeer groot is. In dat geval, bedragen de littekens 4 � 6cm. De borstplastie 'met kort verticaal litteken' hindert de borstvoeding niet. Deze techniek verwijderd de gevoeligheid van de areola en de tepel niet. De ingreep duurt 1u30 tot 2u en onder algemene verdoving. De borstplastie 'met kort verticaal litteken' wijzigt de architectuur van de borst niet en laat toe latere borstonderzoeken uit te voeren en te interpreteren. Informatie betreffende de postoperatieve gevolgen: Het gaat om een relatief weinig pijnlijke chirurgische ingreep, waarvoor u aangepaste pijnstillende medicatie zal krijgen. U kan het ziekenhuis na 2 � 3 dagen verlaten. Gedurende de eerste 6 maand na d eingreep, is het aangeraden om continu een bh te dragen die u wordt voorgeschreven (sub-mammaire en brede laterale steunen zonder armatuur). Zware werken en sportieve activiteiten worden toegelaten na een maand. Het blootstellen aan de zon of zonnebank is toegelaten na een maand (littekens bedekt of beschermd door een totale zonnebrandcreme) of na een jaar (littekens niet bedekt). U zal op consultatie gezien worden:
  • na 10 dagen
  • na 1 en 3 maand om het resultaat en de cicatrisatie te beoordelen.
Een tijdelijk en parti�le verminderen, van 6 maand tot een jaar, van de gevoeligheid van de areola's en de tepels is normaal. Deze zal frequenter voorkomen na een grote vermindering van het volume of belangrijke correctie van de hoogte van de borsten. In sommige gevallen is een heelkundige correctie van de littekens of van de sub-mammaire plooi te voorzien na de ingreep. Het definitieve resultaat wordt na 6 maand bekomen.

 

Dr. Marcil - Tel +32.68.445068 - Gsm +32.475.440794 - Ronse/Renaix +32.55.233595 - Vloesberg/Flobecq +32.68.445068
info@dr-marcil.be - www.dr-marcil.be
info@dr-marcil.com - www.dr-marcil.com
© Alle rechten voorbehouden Dr. Marcil 2005 - 2012

Gecreëerd door my-websitebuilder.com